DEvuurwerkhandel is Erkend Verkooppunt vuurwerk 2018

Back to Blog
Erken vuurwerk verkooppunt Haaksbergen - DEvuurwerkhandel

Deel dit bericht

DEvuurwerkhandel is Erkend Verkooppunt vuurwerk 2018

DEvuurwerkhandel is erkend verkooppunt vuurwerk Haaksbergen

DEvuurwerkhandel heeft met succes het programma afgelegd om zich Erkend Verkooppunt vuurwerk 2018 te mogen noemen. Het programma bestaat uit een online opleiding met een afsluitend examen waarop de winkelmedewerkers worden getoetst op kennis over producten, regelgeving en veiligheidsadviezen rondom consumentenvuurwerk.

In 2015 is de Stichting VuurwerkCheck begonnen met diverse activiteiten om overlast en letsel rondom consumentenvuurwerk terug te dringen. Naast directe voorlichting is een online lesprogramma voor verkoopmedewerkers van consumentenvuurwerk ontwikkeld met drie hoofdonderwerpen: productkennis, regelgeving en veiligheid. Dit lesprogramma wordt afgerond met een examen, waarbij de verkoopmedewerker een 100% score moet halen. Hierbij wordt een certificaat van bekwaamheid gehaald en krijgt het verkooppunt de officiële deursticker. De consument is hierdoor gegarandeerd van goed advies op het gebied van producten en veiligheid. Door het behalen van de erkenning is de consument bij www.DEvuurwerkhandel.nl in goede handen.

Dit jaar is er extra aandacht voor het terugdringen van oogletsel. Hiervoor wordt het gebruik van een vuurwerkbril voor iedereen die vuurwerk afsteekt of er buiten naar kijkt gepromoot. Het uiteindelijke doel is het uitbannen van oogletsel door consumentenvuurwerk.

Stichting VuurwerkCheck werkt samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Veiligheid NL, Brandweer en de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Samen met de Erkende Verkooppunten vuurwerk werken zij aan een veilige, feestelijke jaarwisseling. Door het behalen van de erkenning werkt ook DEvuurwerkhandel hieraan mee.

veilig vuurwerk afsteken

Vuurwerkcheck zet zich al jaren in om Nederland veiliger te maken. Dit doen ze door Nederlanders en met name de jeugd te laten weten hoe vuurwerk veilig afgestoken moet worden. Ook zet Vuurwerkcheck zich in om de vuurwerktraditie te behouden. De laatste jaren is er veel discussie over vuurwerk in Nederland. Om ook de andere kant van dit verhaal eens aandacht te geven hebben we deze Petitievoorvuurwerk.nl gestart. Hiermee willen wij Nederland, en de politiek laten zien dat het legale vuurwerk in Nederland niet de boosdoener is van de overlast en vele verwondingen.

Als er te veel overlast is van illegaal vuurwerk, als er te veel slachtoffers vallen door illegaal vuurwerk, als er te veel vernielingen plaatsvinden met illegaal vuurwerk, dan is het tijd om illegaal vuurwerk aan te pakken! Maak u sterk voor ons consumentenvuurwerk, laat uw stem gelden en teken de petitie!

KERNPUNTEN

  • Behoud van de prachtige vuurwerk traditie in Nederland!
  • Duidelijkheid voor de Nederlandse burger
  • Communicatie op basis van feiten
  • Onderscheid tussen legaal en illegaal vuurwerk
Back to Blog